Knielen in handen (Maria)

Vorm:
Nivo:
Broj osobe:
Položaj letača:
Položaj baze:

Boven legt Onder neer en stapt, steunend op de armen van O, op de knieën van Onder en gaat op zijn hurken zitten ("kikker"). Boven pakt de polsen van Onder vast.

Boven komt iets naar voren en Onder pakt de knieën van Boven.

Boven strekt zich uit boven zijn knieën, laat de polsen van Onder los en brengt zijn bekken naar voren. Boven houdt zijn voeten nog tegen de knieën van Onder. Tijdens het uitstrekken van Boven beweegt Onder zijn armen en knieën (voeten komen los van de grond) naar zich toe, totdat zijn armen gestrekt boven zijn schouders zijn.

Als Boven stabiel zit op zijn knieën dan kan Onder zijn benen op de grond leggen. Boven duwt zijn onderbenen iets naar beneden.

varijacije: 

Je kan ook naar de Maria vanuit de Grada (niet op de foto):

Boven ligt hiertoe op de grond, met de benen gebogen naar de Onder toe en de voeten parallel tegen de knieën van de Onder.

De Onder slaat de handen om de knieën van de Boven en trekt ze naar zich toe door naar achter te hangen. De Boven doet nog niet actief mee, maar laat zich wel omhoog/naar voren trekken.

Als de Onder niet meer verder kan hangen aan de knieën van de Boven, spant de boven de buikspieren aan waardoor hij/zij opkomt naar de 'kikker' positie.

Met een balancerende Boven verplaatst de Onder de handen tot onder de knieën van de boven en gaat daarna langzaam met gestrekte armen liggen.

Ga verder als boven beschreven.

osiguranje: 

Bij de bovenarmen van de boven.
Indien de Grada, in het bijzonder onder de rug van de boven bij het opkomen.

Knielen in handen (Maria) Knielen in handen (Maria) Knielen in handen (Maria)
Knielen in handen (Maria) Knielen in handen (Maria)
izvor: 
Uit 'Akrobatiek' van Gerard en Benny Huisman