Bobslee

Vorm:
Nivo:
Broj osobe:
Položaj baze:

De boven staat pal voor de onder, en de onder houdt de schouders van de boven vast. De boven krijgt een kneepje en hangt naar voren, zodat de boven lichtjes naar achter hangt.
Volgende kneepje en de boven buigt de benen zodat ze recht naar beneden gaan en haast op de voeten van de onder zit. De boven pakt de enkels van de onder vast. De onder gaan net iets achter de boven aan ook zitten, vlak bij zijn voeten.

De onder gaat achterover liggen, terwijl de boven klein blijft en met de schouders meegenomen wordt, ze rolt min of meer achterover. De onder houdt de schouders van de boven vast, en strekt bij het liggen de benen recht omhoog. De boven duwt haar armen achterwaarts weg van de enkels en strekt zich langzaam recht omhoog uit. Dit komt uit in de omgekeerde bolk, "candlestick".

Vervolgens blijft de boven met het gewicht boven de schouders van de onder, maar hoekt de benen naar voren. Tegelijkertijd plaatst ze de benen van de onder hoogt in haar heupen (de onder laat dit toe terwijl samen de balans wordt gehouden). Zodra de voeten van de onder hoog in de heupen van de boven zijn geplaatst, wordt het zwaartepunt van de boven verplaatst van boven de schouders naar boven de heupen van de onder, en wordt de boven in de heupen gedragen. Het gewicht is weg van de armen van de onder. Deze positie heet de kleerhanger.

De boven drukt de been meer gehoekt, du omlaag, richtig de grond, en wijst met de handen naar de enkels. De onder plaatst de handen onder de bovenarmen van de boven en houdt zijn armen gestrekt. Hij verplaatst langzaam het gewicht van de boven naar zijn handen. Hierdoor wordt de boven meer gevouwen en kan ze haar enkels vastgrijpen. Vervolgen sluit ze langzaam haar benen.

De onder kan geleidelijk de voeten uit de heupen van de boven vandaan halen, en proberen de boven volledig in de handen te dragen. Het vergt enige oefening, maar al de boven stil blijft, en de onder met zijn wijs- en middelvingers parallel onder de bovenarmen, van de boven heeft, zal het na verloop van tijd lukken. Deze positie heet de "Garnaal" of "Teardrop" in het Engels.

Van deze positie kan het naar plank op handen (foto), naar schouderstand op voeten of gewoon af, door of de voeten van de boven naar de grond te laten gaan, of richting de voeten van de onder, over de kuiten van de gebogen benen van de onder te rollen.

osiguranje: 

Bij de omgekeerde schouderstand naar achter moet bij onervaren acrobaten de boven arm van ed boven worden gevangen, omdat er een risico is dat de boven met haar gewicht over het hoofd van de onder gaat, en verticaal, hoofd eerst, naar de grond. Dit moet de vanger voorkomen. De rest van de truuk is redelijk veilig, maar de vanger moet er uiteraard bij blijven.

Bobslee Bobslee Bobslee
Bobslee Bobslee Bobslee
Bobslee Bobslee Bobslee
Bobslee
See video
međunarodni: 
Garnaal: Teardrop, Suza (Srpskohrvatski) Bolk: Candlestick
izvor: 
Foto's: Acrobalance : Acrobatic balancing. Part 3 from Stuart Swift's Acrobook Video: Noël Spauwen