Roltrek

Vorm:
Niveau:
Aantal personen:
Positie van de onder:
Gymfiguur:

O staat met gespreide benen tegenover B. B buigt voorover en brengt zijn hoofd tussen de benen van O. Belangrijk is dat B zijn schouders hoog houdt en zijn hoofd zo hoog mogelijk tussen de benen van O brengt. B houdt zijn hoofd achterover. B strekt zijn armen tussen zijn benen door met de palemen naar elkaar toe gericht. O buigt voorover en pakt B bij de polsen beet. (Foto 1)

O tilt B iets los van de grond door zijn benen de buigen en B aan de polsen omhoog te trekken. O heeft de armen gestrekt. Buigt O zijn benen niet dan krijgen de schouders van B niet genoeg steun en valt B op de grond. (Foto 2)

Nu volgt er een kleine tempo-beweging. O komt iets naar voren, zodat de gestrekte benen van B dichter bij de grond komen. Zonder rustmoment komt O weer overeind en trekt de polsen van B naar zich toe. Tegelijkertijd stuwt O zijn bekken naar voren om op die manier de schouders van B nog een zet mee te geven. Ook B trekt, in de draai, zijn armen naar zijn borst. B houdt zijn benen gestrekt. (Foto 3 & 4)

B komt met beide voeten voor O op de grond. O ondersteunt B hierbij. (Foto 5)

Deze truuk kun je de eerste keren ook langzaam oefenen zolang O maar diep blijft zitten.

Roltrek Roltrek Roltrek
Roltrek Roltrek
source: 
Uit 'Akrobatiek' van Gerard en Benny Huisman