Tegenhandstand uitpakken

Vorm:
Niveau:
Aantal personen:
Positie van de boven:
Positie van de onder:
Gymfiguur:

Vanuit tegenschouderstand op voeten, tegenhandstand uitpakken, afdraaien naar de grond.
Tegenschouderstand wordt bekend verondersteld.

Onder: Breng je voeten met de schouderstand met gestrekte ben iets boven je buik. Breng de handen van Boven voorzichtig met zijn armen gestrekt in het vlak van zijn lichaam, let daarbij op dat de vingers van de boven naar voren wijzen en de polsen niet te ver gebogen worden en de armen nog wijd genoeg zijn om de voeten er tussenuit te krijgen. Zet je ellebogen onder je polsen en voer de druk op, op het moment dat de Boven de handstandpositie maakt. De voeten kunnen nu weg terwijl de armen gestrekt en smal gemaakt worden en in positie boven de schouder worden gezet. Let op: de handen zijn sterk en vlak en mogen niet knijpen!

Boven: Plaats de voeten van de onder zo, dat je schouders precies in de holte (het smalste deel) van de voeten komen. Wees vormvast, maar laat je armen brengen terwijl je ze gestrekt houd. Sta je in een vlak, met gespreide armen dan maak je kracht met handen en schouders en zodra de voeten van de Onder weggaan maak je de armen smal. Let op: Je moet je handstand krachtig maken qua vormvastheid en handpositie zoals bij handstand op de vloer, maar de onder moet balanceren.

AF:

Onder: Als Boven teruggaat naar de grond, laat je voorzichtig zakken met je ellebogen langs je zij.

Boven: Proberen langzaam in spreidstand naast de onder te landen door bij het terugkomen het gewicht op je handen te houden

vangen: 

Sta naast de boven met een hand om de schouder (om inzakken af te vangen) en een bij de rug om omklappen te begeleiden naar overslag ipv. gestrekt naar de grond.

source: 
Noël Spauwen Contact.teambuilding@wxs.nl